Odkaz dračích jazdcov

Christopher Paoliny-Eragon

Moja prvá recenzia bude o knihe Eragon.
Takže anotácia znie takto:
Jeden chlapec, jeden drak, svet dobrodružstva...

Fantasy bestseller Eragon z pera pätnásťročného Christophera Paoliniho, ktorý nadchol milióny čitateľov po celom svete. Rozpráva príbeh chudobného farmárskeho
chlapca, ktorý nájde v Dračích horách modrý kameň. Z neho sa vyliahne dračie mláďa Zafira a spolu sa vydajú na nebezpečnú cestu Kráľovstvom ovládaným kráľom, ktorého zlo nepozná hraníc.
Dokáže Eragon naplniť svoje predurčenie a prevziať bremeno legendárnych Dračích jazdcov? Osud krajiny možno leží práve v jeho rukách...


Knihu Eragon som si prečítala len preto, lebo sa mi páčil herec (Edward Speleers) ktorý hral hlavného hrdinu Eragona. No keď som si ju prečítala, nevedela som sa dočkať ďalšieho dielu.
Takže Eragon nájde v Dračích horách dračie vejce o ktorom si myslí že je to kameň za ktorý môže nakúpiť jedlo pre svoju chudobnú rodinku, hoci aj na celú zimu. Príde za najbližším človekom o ktorom si myslí že by ho od neho kúpil, no ten ho zo svojich osobných dôvodou (ktoré sa dozviete ak si prečítate knihu) nechce kúpiť, a tak mu nezostáva nič iné, ako zobrať ho domov, alebo ho nechať niekde pohodené. čo myslíte, ktorú si vybral? Doma ho však čaká prekvapenie. Vyliahne sa z neho malá dračica, zafírovej farby, ktorú pomenuje Zafira. Krásne meno čo?? Razakovia mu zabijú strýka a tak sa vydá po nich pátrať s rosprávkárom Bromom, ktorý má pred ním tajomstvá s ktorymi sa mu ale nechce zdôveriť. Eragonovi sa začne snívať o krásnej dievčine s menom Aria, ktorá mu z čista jasna prezradí že je vo vezení a požiada ho, aby ju vyslobodil. On však netuší že to je pasť a hrozí mu nebezpečenstvo. Brom však nedopustí, aby posledný, dobrý, dračí jazdec prišiel o život a tak ho zachráni a sám pri tom zomrie. Viac sa však dozviete, keď prečítate knihu.

Eragon je pekný, modrooký blondiačik, ktorý rád pomáha druhým. Niekedy je však až moc ľahomyselný a príliž odvážny na svoju zatiaľ malú postavičku a zvedavosti má aj za piatich. No niekedy sa aš tak moc nevypláca.

Zafira je prekrásna, zafírová dračica, samí zub a samí sval.Je tak isto zvedavá, no na rozdiel od Eragona je o dosť rozvážnejšia a nechce sa dať zabiť na každom druhom kroku.

Žiadne komentáre