Stephenie Meyerová- Breaking dawn

Stephenie Meyerová- Breaking dawn

Lela je opäť naitá energiou natoľko, aby vám napíslala recenziu o polednej knihe z Twilight ságy ktorá sa volá Breaking dawn. Takže anotácie pre túto knihu znie takto:
Úsvit, úžasný a s napätím očakávaný záver ságy Twilight
odhaľuje tajomstvá a záhady tohto fascinujúceho romantického eposu, ktorý okúzlil milión
y čitateľov.Bella Swanová je neodvolateľne zaľúbená do upíra – je to pre ňu krásny sen a zároveň nočná mora, ktoré vytvára
jú jej nebezpečne vyhrotenú realitu. Na jednu stranu ju ťahá silná vášeň, ktorú cíti k Edwardovi Cullenovi a na druhú hlboké puto k vlkolakovi Jacobovi Blackovi a prežila búrlivý rok plný pokušenia, strát a sporov, kým dospela k rozhodujúcemu okamihu. Rozhodne sa teraz vstúpiť do temného, no zvodného sveta nesmrteľných, alebo
ude pokračovať v ľudskom živote? Od odpovede na túto otázku závisí osud dvoch kmeňov. Keď sa Bella už raz rozhodla, začína sa prekvapivý sled nevídaných udalostí s p
otenciálne ničivými a tajomnými dôsledkami. Práve keď sa zdá
že sa zamotané pradivá Bellinho života ktoré sa po prvý raz objavili v Súmraku, potom sa zamotali a potrhali v Nove a Zatmení – znova rozpletú a usporiadajú, mohli by byť zničené... navždy?

Keď milujete toho, kto vás zabíja, nemáte na výber. Ako by ste mohli utiecť, ako by ste mohli bojovať, keby ste práve tým ublížili niekom, koho milujete? Ak mu nemáte dať nič viac a nič menej ako vlastný život, ako by ste mu ho mohli odoprieť? Niekomu, koho skutočne milujete?

Takže máme to tu! Bella a Edward sa berú. Pozvánku pošlú aj Jacobovi, ktorý dostane nervy, premení
sa na vlka a na pár mesiacov zmizne. Bella má v noci pred svadbou nočnú moru, vďaka ktorej sa poriadne nevyspí. Svadby sa zúčastnia všetci upíry, ktorých Cullenovci poznajú. Všetko prebehne takmer bez komplikácii, samozrejme až na jednu vec. Na hostine sa stretne upírka Irina, bývalá družka upíra Laurenta, ktorého zabili vlkolaci aby ochrániki Bellu. Psychicky to nezvládne a odíde ešte pred poriadným začatím oslavy. Príde aj Jejcob, zatancuje si s Bellou, ktorá mu povie že ich medové týždne budú normálne ako každé iné a niesu rozhodnutý nič vynechať.
Jacob vybuchne, premení sa a odíde. Edward a Bella odídu na ostrov Esme, kde maju stráviť svadobnú cestu. Edward navrhne aby si šli zaplávať k moru. Edward odýde vopred a Bella s hrôzou zistí že jej Alice nezbalila plavky. Povedala si že bude odvážna, a tak strávia svoju svadobnú noc so všetkým čo k nej prináleží. Nebudem to tu až tak moc rospisovať, lebo už v tejto chvíli sa váľam po zemi od smiechu a nemôžem pretať. Takže zhrniem to takto: Edward doláme postel lebo nechce ublížiť Belle, ktorá si nevšimne ani hlasité lámanie dreva a užíva si to alo to len ide. Belle v poslednej dobe nechutí jesť a býva jej zle a všetci tušia čo sa deje. Bella je tehotná. Carlise im zavolá aby sa vrátili domov a bližšie to preskúmajú.
Plod v jej vnútri rastie rekordne rýchlo a všetci okrem Rosalie sa snaží Bellu prehovoriť aby si to dala vziať. Ona však nie a n
ie. Jacob to oznámi smečke, ktorá sa rozhodne zakročiť a Bellu zabiť kým majú príležitosť. To im však Jejcob nedovolí a odýde spolu z dvoma ďalšími vlkolakmi a stráži dom Cullenovcov pred ostatnými. Bella porodí malú upírku, ktorej daju meno Renesmee. Sam a jeho smečka budu chcieť Renesmee zabiť, no nomôžu, preto lebo sa na ňu Jacob otiskol. Renesmee rastie veľmi rýchlo a Jacob je pri nej neustále. V lese na prechádzke ich zbadá upírka Irina, ktorá stále túži po pomste svojho druha Laurenta. Povie Volturiovcom že videla dieťa upírča. Tý si myslia že Renesmee preleje veľa ľudskej krvy, a tak sa rozhodnú zasiahnuť. Strhne sa veľkí boj o to či Renesmee bude žiť a či nie. Podarí sa Cullenovcom visvetliť že Renesmee nieje nebezpečná? Pochopia to Volturiovci?

Tak ako všetky diely z Twilight ságy aj táto ma zaujala rovnako veľmi a odporúčam ju každému.

7 komentárov