Stephenie Meyerová- New moon



Ahoj, ahoj, ahoj. Lela je opäť v akcii, aby vám priniesla recenziu o knižke zvanej Nov.
Takže Anotácia :Pre Bellu Swanovú má jedna vec oveľa väčší význam ako jej vlastný život: Edward Cullen. No zaľúbiť sa do upíra je oveľa nebezpečnejšie, ako by si vôbec dokázala predstaviť. Edward ju už raz zachránil z pazúrov zlého upíra, no až teraz, keď ich odvážny vzťah ohrozuje všetko, čo im je blízke, si začínajú uvedomovať, že ich problémy sa zrejme iba začínajú...

Edward vezme svojú milú Bellu, na narodeninovú oslavu k nemu domov. Jej sa tam však stane nehoda a poreže si prst na darčekovom obale načo nie je Jesper až tak zvyknutý a bude ju chcieť zabiť. To však Edward nedovolil a v dome sa strhla bitka. Edward vyhral a odviezol Bellu domov.
Niekoľko dní sa nič nedeje a zrazu povie v lese Edward Belle že ju už nemôže viec ohrozovať, že odchádza i so svojou rodinou a už ich nikdy viec neuvidí a bude to tak ako keby nikdy neexistovali. Ju nechá samu v tmevom lese kde sa stratí a nájdu ju až ráno. Bella je istú chvílu odseknutá od okolitého svete a úplne všetko jej pripomína Edwarda a je rada že cíti aspon tú bolesť, lebo to bola jediná zmienka o tom že vôbec niekedy boli spolu.
Po čase sa začne zbližoveť z Jacobom a spoločne budú skladať dve motorky. Jacob jej bude dávať jasne najavo že je do nej zaľúbený, no ona bude jeho signály
ignorovať. Ked sa im kenečne podarí motorky dokončiť pokúsi sa o samovraždu. No Jajcob ju samozrejme zachráni. Jacob sa začne správať niejak divne a má to istý dôvod. Ten vám však nepoviem, aby ste sa mali na čo ťešit pri obracaní stránok v knihe. Alice mala víziu o tom že sa Bella zabila a nepovedala to nikomu inému ako Edwardovi, ktorý si povedal že ked nežije jeho láska, nemá žiaden dôvod žiť on. A tak sa vydá za Volturiovcami (tzv. králi upírov) aby ho zabili. Alice však zistí že Bella je na žive a môže ho zastaviť len ona. Podarí sa jej to?
To sa už dočítate v knihe.

2 komentáre