Juraj Červenák- Vládca vlkov



Názov: Vládca vlkov
Autor: Juraj Červenák
Séria: černokňažník
Diel: 1.
Počet strán: 244
Rok vydania: 2009
Jazyk: slovenský
Filmové spracovanie: nie je

Anotácia:
Takmer desať rokov bojoval vo vojnách, ktoré rozvrátili ríšu Avarov na rovinách medzi Dunajom a Tisou. Jazdil s družinami slovanských kniežat, bol žoldnierom Karola Veľkého, slúžil vo vojsku bulharského chána Kruma. Čierny Rogan. Chýrečný lukostrelec, nemilosrdný avarobijca. Každý vojvodca si prial mať ho po svojom boku. On však teraz na vlastnú päsť putuje do temných, duchmi a démonmi obývaných lesov za Hronom. Je na stope Krvavých psov, najukrutnejších avarských hrdlorezov. Vďaka stretnutiu s vedmou Mirenou a vládcom vlkov Černobohom však čoskoro zistí, že jeho osudom nie je iba pomsta za dávno mŕtvych blízkych. Aby zistil, aké sily driemu v jeho vnútri a aké poslanie zdedil po svojich neznámych predkoch, bude sa musieť vydať až do ríše Moreny, bohyne smrti.

Trošku málo z deju:
Celý dej sa odohráva na území dnešného Slovenska. Hlavnou postavou je vojenský veterán čierny Rogan, ktorý chce pomstiť smrť svojej manželky a malého syna, ktorých zabili Slovanský dávny nepriatelia s dlhými, mastnými čiernymi vlasmi- Avari.  Rogan na svojej púti za pomstou stretáa rôznych ľudí, z ktorých sa neskôr stávajú aj jeho priatelia. Do deju zasahujú aj staroveké božstvá, ktoré môžete poznať aj zo slovanskej mytológie, a ktoré pomáhajú hrdinom vyhrať boj nad krvilačnými Avarmi.

Moje pocity z čítania:
Priznávam sa, že táto kniha bola pre mňa „výzva“. Slovenský autor, fantasy, slovenská mytológia, to znie predsa zaujímavo nie? No keď to dáte všetko dokopy, kto vie čo z toho nakoniec bude?
Skôr ako som si knihu kúpila, som pred jej regálom v Martinuse prešľapovala asi pol hodiny. No musím priznať, že ma veľmi prekvapila a som s ňou nadmieru spokojná.
Kniha je maximálne NEamerická (to bude asi tým, že ju napísal slovenský autor- ja viem ja viem :D ), je písaná jednoduchou formou, v ktorej ľahko predvídate dej, no aj tak vás niekedy môže pekne prekvapiť.  Charakter postáv je reálny (žiadni nablýskaní krásavci ani nič podobné v nej nečakajte), dej je akčný a na koniec to hlavné- krvou sa tu nešetrí ... :D
Takže sa už neviem dočkať, kedy budem mať peniaze na kúpu ďalšieho dielu, ktorý by som vám mohla tiež zrecenzovať.
Inými slovami, knihu odporúčam všetkým, ktorým nevadí trochu dosť odseknutých hláv, rozpáraných brúch a podotýkam jeden takmer detailný opis znásilnenia.... ale inak je prijateľná pre všetkých :D

Kladné body:
-slovenský autor
-NEamerická (v 70% tuctová a trápna)
-odohráva sa na území Slovenska, takže sa dozviete aj niečo aj o slovenskej mytológií
-krv a fighty :D

Záporné body:
-žiadne záporné body :D

Lúči sa s vami Lela :)

4 komentáre

  1. Knihu som si obzerala v knižnici nule, tá slovanská mytológia a tak ma zaujali, lenže som začala čítať a zistila, že na znásilňovanie a krv nemám náladu.:D Ale možno inokedy.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nie každý sme na to isté a musím priznať, že kniha je určená viac pre chalanov ako dievčatá :D No aj tak ma očarovala a upútala moju pozornosť :)

      Odstrániť
  2. Mne nesadol jeho štýl písania, ale ak sa ti páčilo toto, doporučujem aj Mŕtvy na Pekelnom vrchu.
    P.S. Vy máte ako kurzor myši Drozdajku. Supeeer :) Je krásna.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na tvoju radu určite dám a na knihu sa pozriem (možno aj kúpim :D )
      ... ďakujeme, Mara sa s tým včera hrala a bola ňou tiež priam nadšená :D :)

      Odstrániť