Richelle Mead- Upírska akadémia lll.



Názov:  Tieňom pobozkaná
Originálny názov: Shadow kiss
Autor:  Richelle Mead
Séria: Upírska akadémia
Diel: 3
Počet strán: 384
Rok vydania: 2014
Vydavateľstvo: Slovart
Filmové spracovanie: Nie je

Anotácia:
Rose vie, že láska medzi strážcami je zakázaná. Jej najlepšia priateľka Lissa, posledná dragomírovská princezná, musí byť pre ňu vždy číslo jeden. Keď však ide o božského Dimitriho Belikova, pravidlá neplatia. Hoci to znamená klamať Lisse a ohroziť ich dlhoročné priateľstvo.

Odkedy Rose zabila prvého strigoja, niečo sa v nej zmenilo. Myseľ jej zahaľuje temnota a duchovia ju varujú pred nesmrteľnými nemŕtvymi. V bitke ako z najhorších nočných môr si Rose bude musieť vybrať medzi životom, láskou a dvoma ľuďmi, na ktorých jej záleží najviac.


Trošku málo z deja:
Celá akadémia sa spamätáva z útoku strigojov, pri ktorom zomrel Mason. Rose sa z toho však  spamätáva tak trochu inak, pretože sa jej zjavuje duch Masona, ktorý jej chce niečo povedať. (Pravdaže ako správny duch nemôže.) Takže sa jej život začína pekne kompilovať.
Pre dampírov navyše začína prax, pri ktorej sa každému dampírovi pridelí moroj, ktorého má strážiť pred „strigojmi“ (strážcami).
Rose dostáva skraty kvôli zjavujúcemu sa Masonovi a navyše si musí vybrať medzi dvomi ľuďmi, na ktorých jej veľmi záleží... Pre koho sa rozhodne? To sa dočítate v knihe J

Moje pocity z čítania:
Väčšinu z vás asi dosť sklamem, ale kniha pre mňa nebola z tých doterajších najlepšia a myslím si že Mead dokáže určite aj niečo viac. Začiatok bol ako vždy super. Rose zdrhá z intráku, lebo sa jej snívajú “nočné mory“ (Dobre, tak nočné mory ako pre koho :D ), vonku sa stretá s Dimitrim a dozvedá sa nové informácie, ohľadom človeka, ktorého sa najviac bojí a zároveň ho najviac nenávidí. (Asi viete koho a ak nie, tak zalistujte v pamäti.) Zjavuje sa jej Mason a je to zaujímavé..
Stred knihy je pre mňa však len jedno veľké okno.. aj keď začala prax, nedokázala som sa dokopať k dočítaniu knihy a keby v nej nebol Adrian, tak sa k toho asi tak skoro asi nedokopem.
Koniec bol však úžasný a Mead si ma ním opäť úplne získala.. bol prekvapivý a myslela som že budem plakať ak nezistím, čo sa bude diať v ďalšom diely.
Najviac ma však iritovalo, opisovanie toho, ako Rose psychicky dozrela a pri tom mala nervový záchvat a chcela každého zmlátiť každú chvíľu.
Až na, pre mňa, nudný stred a „dozretú“ Rose bola však kniha pecka.

Kladné body:
-Trošku viac sa vyvinuli vzťahy medzi postavami.
-Adriáááán :D :D
-Super a prekvapujúci koniec.

Záporné body:
-V strede to bola trošku nuda...

7 komentárov

  1. Mne sa táto časť nepáčila :D Piaty a šiesty diel sú úplne že najlepšie :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že by sa mi vôbec nepáčila povedať nemôžem.. ale 2. sa mi páčila viac :D .. jo jo, už len aby boli preložené :)

      Odstrániť
  2. Nemám prečítaný ani jeden diel, ale rada by som sa do série pustila :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Mne sa práveže tá prax brutálne lúbila 8D veľmi ma zaujímalo, ako ich tam napádajú a chránia, koniec bol bombastický 8P u mňa najobľúbenejšia časť 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mna tá prax zo začiatku strašne nudila, až na ten boj Dimitri vs. Rose, ten bol dobrý :D .. koniec bol mega pecka, ale aj tak mám radšej 2. :33

      Odstrániť
  4. po prečítaní tohto dielu som si od tejto série dala pauzu, dúfam, že sa k nej zase donútim :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Mne sa z VA série čítali dosť ťažko prvé dva diely, ale to mohlo byť aj kvôli tomu, že som ich čítala cez mobil v škole, takže mi to trvalo asi dva roky. No zvyšok som potom dorazila už v novej čítačke, lebo ma kamoška presvedčila. A neľutujem. Je to úžasná séria a nechápem, ako môže niekto existovať bez Adriana :D

    OdpovedaťOdstrániť